Ga naar inhoud
Werken bij CLAFIS

Op de ijzers naar CLAFIS

Een interview met oud-Skeuvel-bestuurslid Wietske Rem

Als student heeft Wietske Rem al schaatsend bij de Skeuvel kennis mogen maken met CLAFIS Ingenieus, sponsor van de studentenschaatsvereniging. Bij de Skeuvel was ze zowel op het ijs als in het 52e bestuur te vinden. Na het afronden van de WO-opleiding Werktuigbouwkunde is Wietske al snel in dienst gekomen bij het ingenieursbureau als Mechanical Engineer.

Gezelligheid, vrijheid en zelfstandigheid

Binnenkomen bij CLAFIS Ingenieus is als binnenkomen in een warm bad. Alles draait om een persoonlijke, open en verbindende werkwijze. Voor Wietske kwam dit bij binnenkomst al naar voren. De gezellige sfeer, het veilige gevoel en de enthousiaste collega’s hebben een voor een bijgedragen aan een positieve start. “Ik kende CLAFIS als een gezellige club en het voelde goed.”

‘Wat vooral interessant is voor net-afgestudeerden die bij CLAFIS terechtkomen, is de mogelijkheid om verschillende disciplines te verkennen’

– Wietske Rem

Het leukste aan werken bij CLAFIS? Niet alleen de gezelligheid tijdens de borrels, maar ook de vrijheid en zelfstandigheid bij het oppakken van projecten en initiatieven. En wat vooral interessant is voor net-afgestudeerden die bij CLAFIS terechtkomen, is de mogelijkheid om verschillende disciplines te verkennen. CLAFIS is werkzaam binnen maar liefst zes verschillende werkgebieden, biedt vele expertises en werkt voor tientallen opdrachtgevers. Wietske werkt nu aan watervoorzieningen binnen de procesindustrie en hoopt in de toekomst haar kennis uit te breiden in andere disciplines, zoals de waterbouw.

HIER STAAN WE VOOR ALS WERKGEVER

Ook in het bestuur van de CLAFIS jongerenvereniging

Wietske is inmiddels twee jaar in dienst bij CLAFIS en heeft het nog steeds naar haar zin. Op dit moment is ze gedetacheerd bij Europastry en werkt ze hier drie dagen per week. Ze brengt de waterinstallatie in kaart, optimaliseert de schoonmaak en behoudt contact met zowel medewerkers van Europastry en leveranciers.

Daarnaast werkt ze nog één dag aan interne projecten en houdt ze zich bezig met de ondersteuning van klanten door 3D modelleren en het coördineren van meerdere modellen. En die ene dag dat ze niet aan het werk is? Dan is ze bezig met een van haar vele sportieve hobby’s, zoals windsurfen of crossfit. Wat perfect aansluit op CLAFIT, het vitaliteitsprogramma van CLAFIS.

(bovenstaande foto is gemaakt op de onwijs gezellige curling clinic met CLAFIS en leden van de Skeuvel. Wietske, 4e van links)

Dit jaar is Wietske ook terug te vinden in het bestuur van EPIS, het jongerennetwerk van CLAFIS. Hét platform dat jonge collega’s op weg helpt in de organisatie en het werkveld. Wietske zal bijdragen aan het organiseren van laagdrempelige activiteiten zodat alle CLAFIS-jongeren zich verbonden en betrokken voelen. 

Werken bij CLAFIS

Werken in een omgeving waar je ruimte krijgt voor eigen ondernemerschap en eigen initiatief? Blader door onze vacatures of doe een open sollicitatie. 

VACATURES BEKIJKEN

OPEN SOLLICITATIE

CLAFIS en de Skeuvel

CLAFIS en de Skeuvel trekken al jaren samen op. Vele Skeuvelaars en schaatsers van andere verenigingen maken de komende jaren de eerste meters van een carrière in de techniek. Wie weet vind je bij ons na het halen van je diploma – of nog jaren later– dé plek om jouw ambities en ondernemerschap uit te voeren.

Een vliegende start van je carrière

Informatie over een vliegende start van je technische carrière

Of je nu aan de start van je carrière staat óf je nog bezig bent met de warming-up; we houden je graag op de hoogte van jouw kansen als jonge techneut. Laat hieronder gegevens achter. Geen zorgen, we spammen je inbox niet vol.

"*" indicates required fields

Hier ben ik benieuwd naar
This field is for validation purposes and should be left unchanged.