Nieuws

CLAFIS Introdag door de ogen van Ingrid

Woensdag 27 maart werd, na een pilot in januari, de eerste CLAFIS introductiedag gehouden. Op de Introdag verwelkomen we onze nieuwe collega’s en nemen ze mee in het reilen en zeilen van CLAFIS. De Introdag zal iedere twee maanden worden georganiseerd. Ingrid Bootsma praat ons bij.

Zeg eens Ingrid, wie ben je en wat doe je?
Mijn naam is Ingrid Bootsma en sinds september 2018 doe ik mijn afstudeerstage vanuit de opleiding Human Resource Management op de afdeling P&O. Hierdoor heb ik de mogelijkheid gekregen om onderdeel te zijn van het organisatie team van de CLAFIS Introdag.

Wat is de Introdag en wat doe jij?
Afgelopen woensdag 27 maart was de eerste CLAFIS introductiedag na een pilot editie in januari. De Introdag staat in het teken van het verwelkomen van nieuwe medewerkers. We nemen ze mee in het reilen en zeilen van de organisatie. Iedere twee maanden wordt er een Introdag georganiseerd voor medewerkers die in die twee voorafgaande maanden bij CLAFIS zijn komen werken.

Zoals ik eerder al heb benoemd ben ik zelf onderdeel van het organisatie team van de Introdag. Op de achtergrond zijn wij weken bezig geweest met de voorbereidingen zoals het programma samenstellen, presentaties maken, gastsprekers werven, inrichten van interactieve sessies, de catering enzovoorts.

Hoe was de afgelopen editie?
Afgelopen introductiedag hebben wij ruim 20 nieuwe collega’s mogen verwelkomen in Heerenveen. Naast onze nieuwe collega’s, dragen er vele CLAFIS collega’s een steentje bij om van de Introdag een groot succes te maken. Zo gaven onze expertise coördinatoren interactieve sessies, vertelde Bram van Hees waar wij vandaan komen, hebben Bob Schipper, Sandro Lisci en Ruud Rooijakkers iedereen mee genomen in wat we doen en legde Gaby van Tol uit waarom we cultuur wel een een belangrijk punt vinden binnen CLAFIS.

Wat vind je het leukst aan de Introdag?
In de voorbereiding naar de introductiedag toe merk ik dat alle collega’s die wij vragen open staan om een bijdrage te leveren. Hierdoor generen wij input van verschillende kanten om de Introdag nog leuker te maken. Zo is er een interactieve sessie bedacht waarmee we inbreng ophalen van de nieuwe collega’s. Dit resulteerde in een leuke interactieve activiteit waarin interessante discussies zijn ontstaan en bruikbare informatie is opgehaald.

Het leukste aan de introductiedag vind ik dat ik alle nieuwe collega’s kan leren kennen. Het CLAFIS familie gevoel is iets wat wij tijdens deze dag willen overbrengen aan onze nieuwe collega’s. Ik denk dat dankzij de samenwerking en het enthousiasme van alle collega’s het zeker voelt als een warm welkom.