Het team Bouw en Vastgoed

Bij CLAFIS vind je alle bouwkennis onder één dak. Het interne projectteam Bouw en Vastgoed is door haar multidisciplinaire expertise breed inzetbaar. Zowel voor de plan, ontwerp als uitvoeringsfase hebben vele opdrachtgevers CLAFIS al weten te vinden. Mark Kleine, die sinds 2017 als Bouwkundig Projectleider/ Adviseur Vastgoed een vaste plek inneemt binnen dit projectteam, heeft een kast vol met verschillende petten, die hij gelang de vraag en het project wisselt. De diversiteit vind Mark ook één van de leukste dingen aan zijn rol.

Binnen het team Bouw en Vastgoed ligt de focus dan ook niet op 1 type opdrachtgever. Juist omdat ieder teamlid over verschillende expertises beschikt, heeft CLAFIS eigenlijk een luxe positie. ‘We zijn daarom dan ook in staat zijn om een breed scala aan diensten aan te bieden’, vertelt Mark. Als je kijkt naar Vastgoed, dan werkt dit team voornamelijk met eindgebruikers. Denk dan aan Zorginstellingen, Woningcorporatie of Hoge scholen. Zo voert Mark bijvoorbeeld diverse inspecties en audits uit naar de onderhoudstoestand van het vastgoed, implementeert hij dit in het onderhoudssysteem van een Zorginstelling. Maar ook als Bouwkundige Lead Enigneer was hij verantwoordelijk voor het bouwkundige deel van de pre-engineering van een nieuwe verpakkingslijn bij een Zuivelcoöperatie.

De rol van Projectleider of Adviseur vastgoed is dan ook niet onder één gat te vangen. Dat CLAFIS veelal bij de eindgebruiker zit, betekent niet dat er geen werk ligt bij de opdrachtnemende kant. Juist nu zie je ook de omslag bij de aannemerij, dat met de komst van BIM ook verder kijkt in de beheerfase van een gebouw dan normaliter alleen de bouw zelf. Zo ligt er een project in het verschiet waarbij er een meerjaren onderhoudsplan (MJOP) o.b.v. een 3D model moet worden opgesteld. Een nieuwe manier van werken voor de opdrachtgever en een mooie manier voor CLAFIS om te laten zien hoe dit meer efficiënt kan worden opgepakt in vergelijking met de traditionele manier.

Mark pakt naast zijn inhoudelijke rol, ook een stuk commercie op. Zo voert hij gesprekken met een mogelijke opdrachtgever en draagt hij zorg voor een passende offerte. Samen met twee andere collega’s uit het commerciële team, bekijken zij welke partijen mogelijk interessant zouden kunnen zijn op basis van beoogde projecten. Team Bouw & Vastgoed zit boordevol ambities. Streven is dan ook, om het team dusdanig te laten groeien met enthousiaste mensen die hun steentje willen bijdragen om de inzetbaarheid verder multidisciplinair te verbreden.

Juist omdat CLAFIS de regie kan pakken binnen verschillende soort type projecten, maakt dat het ontwikkelcomponent ook erg groot is binnen dit team. Een team die nog groeiende is en graag verder bouwt aan een nog groter portfolio. Ben jij benieuwd of wij samen verder vorm zouden kunnen geven aan jouw wensen en ambities.