Bij CLAFIS delen we onze passie voor het werken in de techniek en streven we non-stop naar het beste resultaat. Wij zijn een dynamisch en mensgericht ingenieursbureau met een sterk verankerd netwerk in heel Nederland. CLAFIS Ingenieus biedt slimme, technische oplossingen voor de uitdagingen van onze opdrachtgevers.

Onze advies- en ingenieursdiensten zetten wij in binnen drie focussectoren. Sinds de oprichting in 2004 ontwikkelen wij ons continu. Inmiddels werken wij met ruim 400 Clafisten vanuit zes vestigingen verspreid over het land aan diverse mooie projecten in de techniek. Wij zijn er trots op dat wij ons tot de top 17 van Nederlandse ingenieursbureaus mogen rekenen. Maar we zijn nooit klaar! CLAFIS streeft ernaar het meest aantrekkelijke ingenieursbureau te zijn. Voor al onze collega’s en al onze klanten. Dát is onze ambitie.

Kom werken bij het meest aantrekkelijke ingenieursbureau

CLAFIS… het meest aantrekkelijke ingenieursbureau. Dat is onze droom!

Het meest aantrekkelijke. Daar waar het gaat om multidisciplinaire oplossingen voor ingenieuze vraagstukken én op het gebied van partnerschap. Wij voegen waarde toe door de verbindingen die wij leggen. Samen met onze klant en samen met onze collega’s streven wij naar succes. Onze kracht, de kennis en kunde van onze mensen, is hierin altijd de sleutel.

Werken in de techniek betekent bij CLAFIS dat je altijd op zoek bent naar de beste oplossing voor het vraagstuk van opdrachtgevers. We werken voor de meest interessante en uiteenlopende opdrachtgevers. Van provincies, gemeenten en waterschappen tot en met bekende namen en bedrijven in de drie focussectoren waarin we werkzaam zijn.

Clafist André ter Velde is verlichtingsexpert en heeft in opdracht van de Noordelijke Natuur- en Milieufederaties bij vijf ondernemers in het Waddengebied een nachtschouw uitgevoerd. Hij kijkt met de ondernemers mee naar de mogelijkheden om het Waddengebied donkerder te maken en daarmee de ecologie en omgeving te ondersteunen. Ook dat is werken in de techniek. Lees meer!

De werksfeer bij CLAFIS

Bij CLAFIS hanteren we geen harde regels. Wij houden wel van richtlijnen. Het verschil is dat richtlijnen handig zijn om te volgen, maar als je een goed argument hebt om het anders te doen, zijn wij de laatsten die je tegenhouden!

Daarom hebben wij bijvoorbeeld ook geen vaste kantoortijden. Je krijgt ook geen plattegrond met toiletten, vergaderruimtes en koffieautomaten. We hebben we ons cultuurboekje. Dat is geen handléiding maar een handbóek, dat vertelt hoe we bij CLAFIS met elkaar omgaan. Het boekje geeft je een inkijk in onze cultuur, inclusief woordgrappen, en laat je weten wat we van elkaar verwachten.

Bekijk ons cultuurboekje

Wat kun je van ons verwachten

Werken in de techniek is natuurlijk heel leuk. Werken bij CLAFIS is éxtra leuk:

– Onze vestigingen zijn te vinden in markante gebouwen. Van een voormalige gymzaal tot een watertoren.
– Op kantoor kun je onbeperkt genieten van een goede kop koffie of thee, vers fruit én een gedekte tafel bij de lunch.
– Een laptop, smartphone en een ruime thuiswerkvergoeding krijg je standaard van de zaak. Voor de meeste functies hoort daar ook een leaseauto bij.
– De jaarkalender van CLAFIS hangt aan elkaar van gezellige activiteiten. Kerstborrel, zomerbarbecue: you name it.
– Daarnaast is er de jaarlijkse familiedag, waarbij je met je hele gezin een gezellige dag doorbrengt op een fantastische locatie.
– Een verjaardag gaat nooit ongemerkt voorbij. Jij trakteert én ontvangt een cadeautje.
– Het merendeel van de Clafisten is super sportief. Dus ga jij een potje voetbal of padel niet uit de weg? Dan ben je bij CLAFIS aan het juiste adres. Onder de noemer CLAFIT worden regelmatig de leukste activiteiten georganiseerd.

De plus op jouw leuke baan in de techniek

Naast een uitdagende functie bieden wij;

 • Afwisselend werk in een dynamische werkomgeving;
 • Prima arbeidsvoorwaarden op basis van jouw wensen;
 • De vrijheid om je ideeën en ondernemerschap ook echt uit te voeren;
 • Een informele bedrijfscultuur met een focus op kwaliteit;
 • De mogelijkheid om op basis van jouw wensen je eigen carrière verder vorm te geven.

Sander Aaldering, Lead Engineer: ‘Ik vind het gaaf hoe ik mij in drie jaar tijd heb mogen ontwikkelen. Als je iets wilt, krijg je volop ruimte en ondersteuning. Daarnaast gaan collega’s op een prettige manier met elkaar om. De sfeer is goed, de mensen open.’

Persoonlijke ontwikkeling centraal
Persoonlijke ontwikkeling staat hoog in het CLAFIS vaandel. We vinden het belangrijk om iedere medewerker de mogelijkheid te bieden zijn of haar ambities en doelen na te streven. Wij doen de belofte aan iedere Clafist dat hij of zij, met onze steun, eigen talenten kan ontdekken en maximaliseren. Dit doen we met behulp van de Gesprekscyclus.

In de gesprekscyclus vraag collega’s twee keer per jaar feedback aan elkaar en aan hun manager. Hier hangt geen oordeel aan, het gaat volledig over ontwikkelen. Onderwerpen in de groeigesprekken zijn doelen, wensen en ambities. De focus ligt op groei. Waar word je blij van, waar wil je aan werken en wat kan CLAFIS doen om daaraan bij te dragen.

Lees meer over de gesprekscyclus: 

Een brede kijk op techniek

CLAFIS werkt in drie focussectoren en is expert in verschillende vakgebieden. Wil jij werken in de techniek en uitblinken met jouw talenten? In deze vakgebieden is dat mogelijk:

 • Bouw: Sta jij te springen om complexe uitdagingen als het gaat om de verandering in behoeften aan vastgoed en huisvesting? Dan is dit vakgebied voor jou weggelegd om je handen uit de mouwen te steken.
 • Civiele Techniek: Wil jij je inzetten voor een gezonde economie en goede bereikbaarheid? Binnen dit vakgebied kun jij je zowel bezig houden met het ontwerp als met het bouwen, realiseren en onderhouden van infrastructuur.
 • Elektrotechniek: Klinkt een uitdagende baan in de Elektrotechniek met een informele werksfeer jou als muziek in de oren? Dan ben je bij CLAFIS op je plek. Je zult je dagelijks bezig houden met het inrichten en optimaliseren van de energie-infrastructuur.
 • Energie & Drinkwater: Is het jouw passie om te zorgen voor zekerheid en veiligheid als het gaat om het gebruik van energie en drinkwater? Kom dan met ons samenwerken aan innoverende oplossingen voor de veiligheid binnen de energiesector.
 • Food, Pharma & Chemie: Vind jij het ook leuk om uit te blinken in jouw vakgebied? Wij ook! Werken bij CLAFIS betekent een uitdagende baan binnen deze sector waarin je voornamelijk aan de slag gaat met het managen van technologische innovaties.
 • Industriële Automatisering: Zie jij in elk productieproces een uitdaging om dit te automatiseren of optimaliseren? Wij gaan het liefst voor nog een stapje beter en leveren graag spraakmakend werk in het binnen- en buitenland. Voeg jij je bij ons team?
 • Werktuigbouwkunde: Houd jij er van producten, machines en constructies te ontwerpen, produceren en deze technisch te verbeteren? Dan kunnen we jou de hand schudden. Wij leggen graag de focus op efficiëntie en duurzaamheid.

Ontdek hier het overzicht van onze vakgebieden.

Kom jij werken bij CLAFIS?

Kun jij niet wachten om te werken in de techniek? Houd jij van avontuur, technische uitdagingen en afwisselende projecten? Voeg je dan bij ons team! Wij weten zeker dat we jou kunnen bieden wat je zoekt. Bekijk onze vacatures en solliciteer direct. Staat jouw vacature er toch niet bij? Stuur dan gerust een open sollicitatie!

Bekijk vacatures     Solliciteer direct

Gerelateerde vacatures

Bekijk alle vacatures