Werken bij een ingenieursbureau is samen passie voor techniek delen en non-stop streven naar het beste resultaat. Dat is wat we doen bij CLAFIS Ingenieus, een dynamisch en mensgericht ingenieursbureau met een sterk verankerd netwerk in heel Nederland. CLAFIS Ingenieus biedt slimme, technische oplossingen voor de uitdagingen van onze opdrachtgevers.

Onze advies- en ingenieursdiensten zetten wij in binnen drie focussectoren. Sinds de oprichting in 2004 ontwikkelen wij ons continu. Inmiddels werken wij met ruim 400 Clafisten vanuit zes vestigingen verspreid over het land aan diverse mooie projecten. Wij zijn er trots op dat wij ons tot de top 17 van Nederlandse ingenieursbureaus mogen rekenen. Maar we zijn nooit klaar! CLAFIS streeft ernaar het meest aantrekkelijke ingenieursbureau te zijn. Voor al onze collega’s en al onze klanten. Dát is onze ambitie.

Kom werken bij het meest aantrekkelijke ingenieursbureau

CLAFIS… het meest aantrekkelijke ingenieursbureau. Dat is onze droom!

Het meest aantrekkelijke. Daar waar het gaat om multidisciplinaire oplossingen voor ingenieuze vraagstukken én op het gebied van partnerschap. Wij voegen waarde toe door de verbindingen die wij leggen. Samen met onze klant en samen met onze collega’s streven wij naar succes. Onze kracht, de kennis en kunde van onze mensen, is hierin altijd de sleutel.

Werken bij een ingenieursbureau betekent dat je altijd op zoek bent naar de beste oplossing voor het vraagstuk van opdrachtgevers. We werken voor de meest interessante en uiteenlopende opdrachtgevers. Van overheden, Rijkswaterstaat en waterschappen tot en met bekende namen en bedrijven in de drie sectoren waarin we werkzaam zijn.

Clafisten Dennis Jansen en Sido Douma zijn bijvoorbeeld betrokken bij de realisatie van de nieuwe zoutwinningsput Havenmond 2 van Frisia Zout in Harlingen. Zij legden er vanuit expertiseteam OT+ de basis voor veilige, beschikbare en beheersbare industriële processen. ‘Dit zijn de projecten waarvoor je het doet. Wat hier qua proces- en automatisering gebeurt is topsport. Gaaf dat je hier van begin tot het eind bij betrokken mag zijn’, vinden Sido en Dennis. Lees meer!

Onze CLAFIS cultuur
CLAFIS is altijd in beweging. We zijn continu op zoek naar de ultieme oplossing, de beste samenwerking, naar nóg meer kennis én naar de juiste focus. De essentie van wie wij zijn en wat ons drijft zit in onze kernwaarden.
Onze kernwaarden zijn:

 • Betrokken
  Eerlijk, open en verbindend. Vanuit betrokkenheid halen wij het beste in elkaar naar boven. Onze werkwijze is persoonlijk, open en verbindend. Wij bereiken succes samen met onze klanten, partners en collega’s.
 • Deskundig
  Ingenieuze oplossingen
  De vraag achter de vraag blootleggen is onze toegevoegde waarde. Met onze kennis en expertise bieden we ingenieuze oplossingen voor de uitdagingen van onze klant.
 • Gedreven
  Elke dag een beetje beter
  Altijd het beste, het slimste, kortom het meest ingenieuze bieden zit in ons DNA. We zoeken voortdurend naar manieren om de toegevoegde waarde van onze dienstverlening te verbeteren.
 • Grensverleggend
  Vrij, ondernemend en met lef. We kijken verder dan bestaande mogelijkheden. Wars van opgelegde beperkingen creëren we samen nieuwe speelvelden. Altijd vanuit oprechte interesse, nieuwsgierigheid én met een beetje lef.

De kennis en kunde van onze mensen is altijd de sleutel tot succes. Deze kracht zetten we bij elk project in van concept tot eindproduct. Onze teamgeest is hetgeen dat de CLAFIS cultuur vormt. Bij CLAFIS staat samenwerken en elkaar ondersteunen centraal, dat is ook waar we echt in geloven. We koesteren onze informele en flexibele bedrijfsstructuur.
‘Vertrouwen is het belangrijkst. Vertrouwen in hetgeen wat ik doe, wie ik ben. En dat ik altijd mezelf kan zijn en blijven, dat waardeer ik het meest in CLAFIS als werkgever’, zegt Marco Wijnstra, al 15 jaar Clafist.De CLAFIS-introdag

Iedere 2 maanden organiseren wij de CLAFIS-introdag. Dat is hét feestje voor nieuwe collega’s. Deze dag vindt plaats op het hoofdkantoor in Heerenveen en draait om kennismaken met elkaar en met CLAFIS. Van de bedrijfshistorie tot missie en visie en van workshops over diverse expertises tot de gezellige borrel aan het einde van de dag.

Kortom: we nemen onze meest verse collega´s die dag mee in het reilen en zeilen van onze organisatie. Waarom doen we de dingen zoals we ze doen en vooral ook hoe en met wie.

Uitblinken in jouw vakgebied

Bij verschillende vakgebieden kun jij uitblinken met jouw talenten:

 • Bouw: Sta jij te springen om complexe uitdagingen als het gaat om de verandering in behoeften aan vastgoed en huisvesting? Dan is dit vakgebied voor jou weggelegd om je handen uit de mouwen te steken.
 • Civiele Techniek: Wil jij je inzetten voor een gezonde economie en goede bereikbaarheid? Binnen dit vakgebied kun jij je zowel bezig houden met het ontwerp als met het bouwen, realiseren en onderhouden van infrastructuur.
 • Elektrotechniek: Klinkt een uitdagende baan in de Elektrotechniek met een informele werksfeer jou als muziek in de oren? Dan ben je bij CLAFIS op je plek. Je zult je dagelijks bezig houden met het inrichten en optimaliseren van de energie-infrastructuur.
 • Energie & Drinkwater: Is het jouw passie om te zorgen voor zekerheid en veiligheid als het gaat om het gebruik van energie en drinkwater? Kom dan met ons samenwerken aan innoverende oplossingen voor de veiligheid binnen de energiesector.
 • Food, Pharma & Chemie: Vind jij het ook leuk om uit te blinken in jouw vakgebied? Wij ook! Werken bij CLAFIS betekent een uitdagende baan binnen deze sector waarin je voornamelijk aan de slag gaat met het managen van technologische innovaties.
 • Industriële Automatisering: Zie jij in elk productieproces een uitdaging om dit te automatiseren of optimaliseren? Wij gaan het liefst voor nog een stapje beter en leveren graag spraakmakend werk in het binnen- en buitenland. Voeg jij je bij ons team?
 • Werktuigbouwkunde: Houd jij er van producten, machines en constructies te ontwerpen, produceren en deze technisch te verbeteren? Dan kunnen we jou de hand schudden. Wij leggen graag de focus op efficiëntie en duurzaamheid.

Ontdek hier het overzicht van onze vakgebieden.

Kom jij werken bij CLAFIS

Kun jij niet wachten om te werken bij ingenieursbureau CLAFIS? Houd jij van avontuur, technische uitdagingen en afwisselende projecten? Voeg je dan bij ons team! Wij weten zeker dat we jou kunnen bieden wat je zoekt. Bekijk onze vacatures en solliciteer direct. Staat jouw vacature er toch niet bij? Stuur dan gerust een open sollicitatie!

Bekijk onze vacatures    Solliciteer direct 

Gerelateerde vacatures

Bekijk alle vacatures