Nieuws

Studeren bij CLAFIS: Dennis was stagiair Mechanical Engineer

Samen mooie uitdagingen aangaan en grootse doelen bereiken. Dat is wat wij doen. We zijn altijd op zoek naar enthousiaste mensen die ook hun grenzen willen verleggen. Naar toekomstige collega’s die vol passie en gedrevenheid het perfecte resultaat willen behalen. Om je een indruk te geven hoe het is om bij CLAFIS te werken vertellen onze CLAFISTEN hier hun verhaal. Aan het woord is Dennis, stagiair Mechanical Engineer bij CLAFIS.

leren-bij-clafis-dennis(4)

Vertel eens Dennis: hoe lang heb je stage gelopen bij CLAFIS?
Ik ben in februari begonnen en heb tot eind juni als stagiair bij CLAFIS Ingenieus in Hengelo meegelopen. De stage was onderdeel van mijn studie HBO werktuigbouwkunde aan het Saxion in Enschede.

Wat heb je als stagiair gedaan?
Tijdens deze stage ben ik voornamelijk bezig geweest met engineeringwerk voor een zuivelfabriek. Ik heb hiervoor het silogebouw met Solidworks in 3D getekend en verschillende aanpassingen gemaakt en installaties ingetekend. Vervolgens heb ik samen met een Lead engineer van CLAFIS een plan van aanpak gemaakt voor de vervanging van de silo’s en vernieuwing van het silogebouw. Om dit plan kracht bij te zetten, heb ik op basis van het 3D model een animatievideo gemaakt. Naast deze grote klus heb ik ook diverse collega’s kunnen ondersteunen met verschillende werkzaamheden.

Hoe was je start bij CLAFIS?
Het is vast altijd even wennen om ergens nieuw binnen te komen, maar de sfeer op kantoor voelde meteen erg vertrouwd. Het was even aftasten op welke wijze mijn stage ingevuld kon worden. Ik heb uiteindelijk veel verschillende werkzaamheden opgepakt, om te kijken wat goed bij mij past. Je leert al snel hoe je opdrachten op efficiënte wijze aan kan pakken. Daarnaast ben ik een stuk behendiger geworden met de software programma’s die gebruikt worden. De hulp van de ervaren werktuigbouwers kon ik daarbij goed gebruiken, want zij hebben ervaring met allerlei functies die je op school niet leert.

Zo’n stage kan best overweldigend zijn. Was het pittig?
Pittig, nee dat was het niet. Ik voelde me eigenlijk vanaf de kennismaking op mijn gemak binnen de cultuur van CLAFIS.

Welk moment was het leukst?
Het opleveren van slimme oplossingen vind ik over het algemeen het leukst. Het feit dat de modellen die ik heb getekend op korte termijn gerealiseerd worden vind ik erg gaaf.

Al bijzondere dingen meegemaakt?
Ik heb de door mij gemaakte animatievideo van het silogebouw mogen presenteren aan de klant. Het feit dat ik dat mocht doen, was een mooie blijk van waardering van mijn werkzaamheden. Ik word als stagiair bij CLAFIS beschouwd als een volwaardig engineer en dat geeft veel vertrouwen.

Is de stage gelopen zoals je verwacht had?
Ik heb in eerste instantie voor CLAFIS gekozen, omdat ik diversiteit wilde hebben in de opdrachten tijdens de stage. Ik wilde niet vastzitten aan één opdracht of onderzoek waar ik de gehele stageperiode aan zou werken. CLAFIS kan die diversiteit bieden door de vele collega’s, klanten en vakgebieden.

Wat maakt de manier van stage lopen écht CLAFIS?
Wat echt CLAFIS is, is de vrijheid die je bij de opdrachten krijgt. En als je laat zien dat je wil en kan krijg je het vertrouwen om je opdrachten als stagiair zelfstandig aan te pakken. Verder merk je de betrokkenheid van de collega’s. Men wil dat iedereen zich op zijn of haar gemak voelt tijdens het werk.

Je bent klaar met je stage, en nu?
Ik werk tijdens de zomer door bij CLAFIS. Ga onder andere verder werken aan de opdrachten die zijn gestart tijdens de stageperiode. Daarna begint een druk schooljaar, waarin ik eerst een pre-master op de Universiteit Twente ga doen. Vervolgens ga ik afstuderen. Als dat allemaal achter de rug is, ga ik een master Mechanical Engineering volgen op de Universiteit Twente.

Waarom moeten anderen ook naar CLAFIS komen?
Als je diversiteit in je stage zoekt en zelfstandig aan opdrachten wil werken met betrokken collega’s, ben je hier aan het juiste adres. Binnen CLAFIS hangt een erg prettige werksfeer, ideaal voor stagiairs en beginnende engineers.

Ook zin in zo’n leuke stage? Kijk op Werken bij CLAFIS voor alle vacatures. Wie weet word jij de opvolger van Dennis.