Nieuws

Pimp my Zeepkist

We kijken met veel plezier terug naar de eerste vakgroep bijeenkomst Mechanical Engineering! En wat voor een, de “Pimp my Zeepkist”

Nadat we in 4 teams waren verdeeld kwam het competitieve gevoel al gauw in de groep naar boven. We begonnen met wat korte spelletjes om de tegenstander van een ander team te slim af te zijn en zo de eerste munten te verdienen die verderop in het spel van pas kwamen in de “shop” om de zeepkist verder te “tunen” en te “pimpen”. Vervolgens kon het echte werk beginnen, de bouw van de zeepkist. Hier zag je gauw het verschil tussen de “denkers” en de “doeners”. In de tussentijd kon je met extra spellen nog meer munten binnenhalen voor je team voor “bonus seconden” tijdens de race. Eenmaal alle zeepkisten gereed, de sideskirts, spoilers, dubbele uitlaten en slicks gemonteerd was het tijd voor de race. De banden werden opgewarmd, de motoren warm gedraaid, van 2-takt (geluid) tot v10 (geluid). De teams keken elkaar een keer strak in de ogen en de toon was gezet. Het was alles of niks. Op wat kleine bloedspetters van CLAFIST Nick na is iedereen ongeschonden uit de race gekomen en was Team 2 de uiteindelijke winnaar. Dat er in Team 2 veel talent aanwezig was, was wel duidelijk  .

Na de race hebben we sterke verhalen met elkaar gedeeld onder het genot van een drankje en pizza’s. We hebben de dag uiteindelijk afgesloten met een korte terugblik over het hoe en waarom over de vakgroep, een blik vooruit hoe we verder invulling willen geven aan de vakgroep met elkaar en hebben we elkaar nog wat nader leren kennen door een korte voorstelronde. Ja die was op het einde. Dat is logisch toch?

Al met al een geslaagde middag/avond met een enthousiaste groep collega’s. CLAFIST Bastian Eenink, bedankt voor het organiseren.

Op naar het volgende event!