Nieuws

In de auto met Martijn: ‘We zijn er nog niet’

Wat ik mooi vind is de ambities van onze collega’s verbinden met de uitdagingen van onze klanten. Het bedenken van oplossingen en ontwikkelingen van een machine op locatie of op onze engineeringsafdeling; we kunnen het allemaal. Meer weten? Martijn vertelt je alles in 4 minuten. Wil jij net als Martijn ook Projectmanager worden? Bekijk de vacature Commercieel Projectmanager Maakindustrie

()

 

Vertel eens, sinds wanneer werk je bij CLAFIS?
Eind mei 2014 ben ik begonnen bij CLAFIS.

In Jip-en-Janneke-taal, wat doe je precies?
Het is enerzijds mijn verantwoordelijkheid om het team die de maakindustrie in Oost-Nederland bestiert te laten groeien; zowel op persoonlijk vlak, als in aantallen. Anderzijds zorg ik ervoor dat met de expertises in dat team onze bestaande en nieuwe klanten geholpen worden met de uitdagingen en projecten die zij hebben. Dit gaat zo breed als de techniek kan zijn. Van het standaardiseren van een bestaande machine, tot aan value engineering en het ontwikkelen van tooling.

Waarom ben je bij CLAFIS komen werken?
Het belangrijkste in een baan is voor mij dat ik mezelf kan zijn en me kan blijven ontwikkelen. Een organisatie waar ze vertrouwen op mijn kunnen en waar ik een mate van vrijheid en ondernemen krijg. Een gezonde balans tussen het belang van de klant en die van de collega’s is niet overal standaard. Dat dit alles bij CLAFIS bijna als vanzelfsprekend wordt gezien, maakt dat CLAFIS mij als een handschoen past. Daarnaast helpt het natuurlijk mee dat we veel gezellige dingen samen doen; van sportieve uitjes tot feestjes. Ook heel belangrijk!

Wat is CLAFIS voor een bedrijf?
In de afgelopen jaren heb ik CLAFIS zien veranderen… in positieve zin. We zijn gegroeid in aantal collega’s, wat belangrijk is om onze klanten te kunnen blijven helpen, maar ook zeker in de diepte. Meer complexe vraagstukken, de volledige projectleiding tot ontwerp en uitvoering pakken we nu aan. Niet de conventionele manier van ‘het verkopen van onze dienstverlening’, maar als ingenieursbureau 2.0. Voor mij betekent dat, dat we niet enkel bezig zijn met het verkopen van onze eigen werkwijze/methodieken, maar dat we waar mogelijk meegaan met de klant. Leren van hun aanpak, en dat versterken met onze frisse inzichten en visie. Daarmee zijn we denk ik relatief uniek in de markt en kunnen we sterk flexibel blijven.

Wat betekent dat voor jou?
Het feit dat CLAFIS in ontwikkeling is en dat we voor iedereen die daar in mee wil denken en helpen plek is. Van nature ben ik erg betrokken en loyaal dus ik maak dan ook graag deel uit van die ontwikkeling.

Omschrijf eens een CLAFIST?
Wat nou typisch een CLAFIST is, is best lastig vast te pinnen. De basis vormen denk ik onze kernwaarden die terug komen in de mens. Betrokken, deskundig en gedreven. We willen allemaal het maximale resultaat. Doen dat graag samen, we durven ons kwetsbaar op te stellen als een ander meer kennis heeft en willen elkaar daarin dan ook verder brengen. Wat me bovendien opvalt, is dat elke collega oprechte interesse heeft in de ander, niet alleen qua werk maar ook privé. Poging om het toch in een paar steekwoorden te gieten… sociale mensen met het hart op de goede plek die graag hun steentje bijdragen aan de toekomst van de techniek.

Wat was de raarste vraag, tot dit interview toe dan, die iemand over je baan stelde?
Ben je zo goed in schaatsen dan? Klaarblijkelijk een groot misverstand, dat je goed moet kunnen schaatsen om bij CLAFIS te werken doordat we hoofdsponsor zijn van Team CLAFIS.

Waarom moeten anderen ook naar CLAFIS komen?
Voor anderen kan ik natuurlijk lastig bepalen wat voor hen belangrijk is. En we moeten natuurlijk niks. Ik kan enkel aangeven wat voor mij prettig is aan het werken hier en dat is denk ik dat we met en voor elkaar willen werken, we elkaar respecteren om wie we zijn en alles wat ik een paar vragen terug heb verteld. 

Lijkt het je leuk om bij CLAFIS te komen werken? We zijn nog op zoek naar een Commercieel Projectmanager, bekijk snel de vacature! Of bekijk de nieuwste vacatures. Wie weet word jij onze nieuwe collega.