Nieuws

Het geheim van een jonge- en dynamische werkgever

CLAFIS is één van de jongste ingenieursbureaus van Nederland en is inmiddels een vaste waarde in de Top 50 lijst van ingenieursbureaus van Nederland.

Afgelopen jaar (2017) bereikte CLAFIS een prachtige 17e positie in de prestigieuze lijst die jaarlijks door het Technisch Weekblad wordt opgesteld. De dynamiek die de organisatie typeert, biedt technici interessante carrièremogelijkheden. Een jonge en snel groeiende organisatie als CLAFIS biedt de techneut de uitdaging waarnaar hij op zoek is. De markt heeft zich dusdanig ontwikkeld dat hoger opgeleide technici de werkgevers voor het uitzoeken hebben.

Een flexibele organisatie is daarom bij uitstek geschikt voor jonge professionals. “CLAFIS benaderd de markt anders door niet vast te roesten in processen en systematieken die al jarenlang gebruikelijk zijn in de ingenieursbranche. De klant centraal stellen is een belangrijk uitgangspunt. Traditioneel verkopen veel bureaus nog altijd hun eigen bedrijfsvoering. Daarin zit het verdienmodel. Wij durven daaromheen te kijken en gaan uit van het vinden van de beste oplossing voor onze klant. Welke behoefte is er en welk type dienstverlening past het beste bij de vraagstelling? We diepen het uit en regelen het. Onze collega’s krijgen daarin alle ruimte”, aldus Operationeel Directeur Bram van Hees.

Stagiairs, afstudeerders en junioren

CLAFIS heeft een sterke vaste kern van technische collega’s met veel kennis en ervaring. Hierdoor is er voldoende plek voor stagiairs, afstudeerders en junioren die pas afgestudeerd zijn. Door het multidisciplinair karakter én de mix van jonge professionals en ervaren experts wordt er samengewerkt aan het beste resultaat. “De dynamische omgeving spreekt mij erg aan en biedt mij heel veel kansen. Andere bedrijven hebben vaak hun aparte hokjes per discipline, bij CLAFIS is dit niet het geval. Dit biedt je als werknemer veel vrijheid om jezelf, zowel in de breedte als verdiepend, te ontwikkelen”, bevestigt Luc de werkwijze van CLAFIS. CLAFIS is in bijna veertien jaar tijd gegroeid naar een organisatie van ruim 450 medewerkers.

Onze collega’s beschrijven in de diverse video’s en artikelen op onze site de grote mate betrokkenheid, de persoonlijke werksfeer, het ongedwongen karakter en de sterke ondersteuning op diverse vlakken. Ook de vrijheid en het vertrouwen om projecten op eigen wijze op te pakken wordt gezien als een pré. Net als de grote collegialiteit. ‘Dat typeert het bedrijf’, aldus Johan Mulder, projectmanager infrastructuur. ‘CLAFIS is een organisatie in beweging. Op heel veel fronten. Samenwerking is daarin heel belangrijk. Je kunt niet zonder collega’s. Bijna van nature wordt daar aandacht aan besteedt. We weten dat we elkaar nodig hebben dus zoeken we elkaar op.’

Weten hoe het is om bij CLAFIS te werken? Of op zoek naar een gave baan? Op Werken bij CLAFIS vind je de nieuwste vacatures bij CLAFIS. Wie weet word jij onze collega!