Nieuws

De CLAFIST: Jordy, specialist op het gebied van extruder gear pompsystemen

Samen uitdagingen aangaan en doelen bereiken. Dat is wat wij ambiëren. We zijn altijd op zoek naar enthousiaste mensen die hun grenzen willen verleggen. Naar toekomstige collega’s die vol passie en gedrevenheid het perfecte resultaat willen behalen. Om je een indruk te geven hoe het is om bij CLAFIS te werken vertellen onze CLAFISTEN hun verhaal. Aan het woord is Jordy, Mechanical Engineer bij CLAFIS.

‘Specialist op het gebied van extruder gear pompsystemen voor rubbercompounds’. Klinkt als een uitdaging en dat is het ook. Volgens Jordy is zijn job ‘een huzarenstukje met de nodige uitdagingen’. Hij vertelt hoe het is om voor een vooruitstrevende opdrachtgever op het gebied van innovatieve systemen voor de rubber- en bandenindustrie te werken.

Hightech organisatie

Langs donkere bossen en waarschuwingsborden voor overstekende herten en zwijnen, voorbij een enkele boerderij sta je ineens op het bedrijventerrein van VMI Group. Gevestigd op een rustieke locatie aan de rand van Epe, nou niet echt plek waar je een hightech organisatie van wereldklasse verwacht. Maar dat is VMI wel degelijk. VMI Group ontwikkelt, produceert, verkoopt en installeert machines voor autobanden, rubber, persoonlijke verzorging en farmacie. Het is wereldwijd marktleider op het gebied van innovatieve systemen voor de rubber- en bandenindustrie.

De machines produceren, met behulp van verschillende componenten, halffabricaten voor onder andere de autobanden industrie en technisch rubber producten. Jordy is er werkzaam op de R&D-afdeling Extrusion waar hij deze machines test om de producten veiliger, sneller en preciezer ‘van de band’ te kunnen laten rollen. ‘Op verzoek van onze klanten testen we met verschillende rubber compounds om te bepalen wat de capaciteit in combinatie met de hoge nauwkeurigheden kan worden van het eindproduct,’ verklaart Jordy. ‘Aan de hand van geavanceerde technologieën, precisievakmanschap en ervaring binnen de afdeling is het mogelijk op maat toegesneden oplossingen te bieden.

‘Het testen, rapporteren en engineeren van deze machines is een verantwoordelijke en boeiende klus.’

Binnen de afdeling R&D wordt continue de grens opgezocht, en verlegd, van wat technisch mogelijk is. ‘Als team werken we heel goed samen. Ieder levert een belangrijke bijdrage aan het ontwikkelen en bouwen van de extruders en de complete productielijnen die wereldwijd verkocht en geïnstalleerd worden. In het begin had ik geen achtergrondkennis van extrusie. Maar gelukkig kon ik terecht bij oudere en meer ervaren collega’s en heb ik me deze kennis eigen gemaakt. Onlangs ben ik naar een klant in het buitenland geweest voor een klant test van een mede door mij ontwikkelde extruder. Je leert de klant hoe ze met de machine om moeten gaan en krijgt daarbij zelf ook weer inzichten. Op locatie zie je pas hoe jouw machine wordt toegepast in het productieproces van de klant.’

Jordy en CLAFIS

‘In 2013 ben ik in contact gekomen met CLAFIS door een teamgenoot van de plaatselijke voetbalvereniging. Nu werken we regelmatig samen tijdens de vakgroep bijeenkomsten van CLAFIS. Ik was op dat moment toe aan de tweede stap in mijn carrière na het behalen van de opleiding HBO Werktuigbouwkunde. Voor mij is het erg belangrijk dat ik me thuis voel bij een werkgever. Dit hangt van meerdere factoren af; er moet een persoonlijke en informele werksfeer zijn en ik wil de mogelijkheid krijgen om mezelf te blijven ontwikkelen door uitdagende projecten op te pakken en opleidingen en cursussen te volgen.

Vanuit de eerste kennismakende gesprekken had ik op die punten vrij snel een ‘klik’ met CLAFIS. Het mooiste was dat ik, voordat ik überhaupt getekend had, al wel mee deed met het Westermaat Bedrijvenvoetbal Toernooi in Hengelo. Ik denk dat ik voor mezelf toen al de beslissing had genomen om ja te zeggen tegen deze club. Achteraf bleek dit voetbaltoernooi ook een belangrijke drijfveer in de organisatie; CLAFIT. Samen sporten voor een maximaal resultaat…waarbij we het natuurlijk wel gezellig moeten hebben.

Voor mij is het CLAFIT-programma erg belangrijk. Ik heb onlangs samen met mijn twee broers de RopaRun voltooid. Mijn oudste broer hardlopend, ik op de fiets en mijn jongste broertje was chauffeur van onze begeleidingswagen. Om maximaal te kunnen trainen heb ik een CLAFIS-wielertenue ter beschikking gekregen. Echt super! Ik ben heel blij dat ik drie jaar geleden de stap heb gezet richting CLAFIS’.

Ook CLAFIST worden? Of gewoon een gave baan? Op Werken bij CLAFIS vind je de nieuwste vacatures bij CLAFIS. Wie weet word jij de nieuwe collega van Jordy.