Nieuws

Coolste Relatiedag met een zilveren rand

Amsterdam – Een inspirerende spreker, een historische locatie, een zinderende 10.000 m en een paviljoen vol enthousiaste relaties. Alle ingrediënten voor de Coolste Relatiedag van dit jaar waren aanwezig in het Olympisch Stadion in Amsterdam waar ingenieursbureau CLAFIS vandaag haar beste contacten in de watten legde.

Deze donderdag 15 februari was speciaal gekozen, omdat Team CLAFIS schaatser Jorrit Bergsma precies op deze dag in het Koreaanse Gangneung zijn olympische titel op de langste afstand moest verdedigen. CLAFIS collega’s, opdrachtgevers, leveranciers én teamgenoten kwamen dan ook bij elkaar op de Coolste Baan van Nederland om samen naar de spannende zes ritten van de 10 km te kijken.

De dag startte met een waanzinnig interessante lezing van René Kesselaar. De directeur van bouwbedrijf Kesselaar & Zn mag zich het ‘Slimste bedrijf van Nederland’ noemen vanwege zijn vooruitstrevende kijk op leiderschap. Zijn visie op zelfsturendheid en zijn filosofie: ‘geloof in de waarde van je mensen’, leidden ertoe dat het bedrijf van Kesselaar in de crisisjaren wist te floreren daar waar zijn concullega’s het heel zwaar hadden. Met zijn indrukwekkende uiterlijk; het brede rugbypostuur, oorbelletje in het oor en kale hoofd, wist Kesselaar de aandacht volledig op zich te richten. Met zijn boodschap had hij de toehoorders tot het einde toe ook daadwerkelijk aan zijn lippen.

Tijdens de eerste mooie ritten van de 10.000 m genoten de gasten van een lekkere lunch. Vlak voor de race van Jorrit werd het woord gegeven aan ploeggenoot Erik Jan Kooiman en assistent trainer Aart van der Wulp die op mooie wijze hún visie op de langste afstand en de hoofdrolspelers gaven. Net zoals waarschijnlijk in heel Nederland wisselde geluk over het zilver van Jorrit Bergsma, teleurstelling over de niet sterke rit van Sven Kramer en bewondering voor de gouden race van Ted Jan Bloemen zich af in de CLAFIS lounge op de Coolste Baan van Nederland.

De gasten mochten de dag afsluiten op de tijdelijke 400 meter baan. Veel sportievelingen bonden de ijzers onder en genoten in de zon van het gelegenheidsijs. Een enkeling greep z’n kans om wat ‘tips and tricks’ te krijgen van de Team CLAFIS leden. Een mooie dag met een zilveren randje.