Nieuws

CLAFIT: Zevenheuvelenloop Nijmegen 2018

Ain’t no mountain high enough! Afgelopen zondag 18 november liepen sportieve collega’s samen met 33.000 andere runners de Zevenheuvelenloop in Nijmegen. Lees hier hoe Karel en Jordy de bekendste hardloopwedstrijd van Nederland hebben beleefd!

‘Mijn hartslag is al boven de 100 en ik heb nog geen stap gezet’

Karel – Ding dong. De bel gaat! Het is elf uur zondagochtend 18 november. De eerste CLAFIS collega meldt zich bij mij thuis voor de Zevenheuvelenloop. Een logische plek omdat ik slechts op een paar minuten wandelen van de start woon. Als we uiteindelijk compleet zijn zie ik een mooi clubje bij elkaar. Collega’s uit de vestigingen Arnhem, Hengelo en Heerenveen, maar ook nieuwe collega’s die nog gaan starten bij CLAFIS lopen gewoon mee!

Wij zijn natuurlijk veel te vroeg klaar, maar iedereen popelt om te starten. Het weer is ideaal: een zonnetje, een beetje wind en lekker fris. Na de groepsfoto vertrekken de ‘snelle jongens’ als eerste. Zij starten bijna een uur eerder dan de ‘minder snelle jongens’, zoals ik. In het startvak voel ik de spanning. Mijn hartslag is al boven de 100 en ik heb nog geen stap gezet. De 7-heuvelenloop gaat door een prachtig landschap, is super georganiseerd en iedereen loopt geweldige tijden. Na afloop druppelen alle CLAFIS lopers weer bij mij binnen en worden de grote verhalen verteld. Conclusie is duidelijk: dit is voor herhaling vatbaar! Nadat iedereen zich heeft opgefrist pakken we nog een biertje in de kroeg als afsluiting van deze gezellige dag. Trots op deze club! Ben jij er volgend jaar bij?

‘Al ben je zelf nog zo snel de NS vertraagd je wel’

Jordy – Na een goeie nachtrust helemaal klaar voor de Zevenheuvelenloop met de groep Clafisten. Vol goede moed op de fiets met zachte band richting het station. Daar aangekomen als snel de melding: “Beste reizigers, de trein richting Nijmegen van 10 uur heeft 10 minuten vertraging.” Al ben je zelf nog zo snel de NS vertraagt je wel. Na een uurtje treinen aangekomen op Nijmegen Centraal en door naar het huis van Karel om daar te verzamelen. Voor mij was het de eerste kennismaking met de vele collega’s van vestiging Arnhem. Maar zoals zo vaak is het familiegevoel aanwezig. Een zeer warm welkom. Nadat het CLAFIS pak is aangetrokken begint het lange wachten.

Om 13:40 starten de meeste Clafisten pas. Op het moment dat wij als groep (CLAFIS) rood mogen starten wordt duidelijk dat wij de winnaar tegemoet lopen. In een nieuw wereldrecord is hij binnen. Nadat wij zelf de 15 kilometer over de heuvels hebben beklommen is daar de medaille. Na een korte evaluatie na de finish kunnen we heerlijk douchen bij Karel. Daar proosten we op de goede prestaties en sluiten we de leuke dag af bij St. Anneke in Nijmegen. Na het welverdiende biertje weer met de trein terug om vervolgens de pootjes omhoog te gooien en nog even na te genieten van de dag. Op naar volgend jaar met nog meer deelnemende Clafisten!