Nieuws

CLAFIT: Jos en Hans werken Olympisch programma af

Het is niet voor niets dat CLAFIS het vitaliteitsprogramma ‘Clafit’ heeft bedacht. Topprestaties neerzetten vraagt om een gezonde geest in een gezond lichaam. Energie hebben om elke uitdaging in ons werk aan te gaan! Wij noemen dat ‘Clafit’ zijn. Collega’s Jos en Hans vertellen welke uitdagingen zij aangingen tijdens de Golden Clinic in Thialf.

Alle medaillewinnaars van het Olympisch team, waaronder schaatsers Jorrit Bergsma, Irene Schouten en Bob de Vries van Team CLAFIS, hebben het  Olympische jaar afgesloten met het geven van sportclinics, de Golden Clinics. De atleten hebben hun geheimen prijs gegeven door alle ins en outs van hun tak van sport te delen.

Jos en Hans, de gelukkige Clafisten die een ticket voor de Golden Clinics gewonnen hadden, mochten deelnemen aan dit sportieve evenement. Ze maakten kennis met onder andere langebaan schaatsen, curling en target sprint. Hun sportieve skills werden nadrukkelijk getest. Hoe zij het er vanaf gebracht hebben lees je hieronder.

Vertel eens, hoe was het?
Het was geweldig om met Team-NL een dag sportief door te brengen. Een leuke en bijzondere ervaring, de sporters waren ook super enthousiast en fanatiek!

Welke clinics hebben jullie gevolgd?
Hans: “Ik heb meegedaan met langebaan schaatsen, target sprint en shortrack.”
Jos: “Ik heb gekozen voor een rondleiding door het Thialf stadion, een presentatie over mentale weerbaarheid en rolstoel curling.”

Target sprint, wat is dat?
Hans: “Target sprint is een combinatie van schieten (target) en hardlopen (sprint). Ik heb dik respect voor de sporters die deze sport en Biathlon uitoefenen! Het is ongelofelijk knap om na flinke inspanning goed te richten met je geweer. Ik ben hier niet geschikt voor ben ik achter gekomen.”

Rolstoel curling, pittig?
Jos: “Erg lastig, hangend naar echts met je arm zo laag mogelijk over het ijs de curling schijf naar voren duwen. Je moet een afstand van 46 meter overbruggen, dit valt tegen vanuit een rolstoel. En dat zonder vegers! Die hebben ze niet bij rolstoel curling. De eerste paar keer gebruikte ik te veel kracht, waardoor de steen ging stuiteren en niet ver kwam. Maar na een aantal keren oefenen lukte het om de schijf in de buitenste ring te krijgen en zelfs in de rode ring in het midden. Dit vond ik het leukste wat ik die dag gedaan heb!”

Hans, wat vond jij het leukste om te doen?
“Ik heb niet echt een voorkeur, vond alles erg leuk, maar het was ook best wel moeilijk om het goed te doen. Vooral als je ziet hoe de Team NL sporters het met gemak voordoen.”

Hoeveel handtekeningen hebben jullie gescoord?
Hans: “Ik heb geen handtekeningen. Wel een paar foto’s met sporters!”
Jos doet niet aan handtekeningen en selfies.

Wil jij ook CLAFIT zijn? Kijk op Werken bij CLAFIS, hier vind je de nieuwste vacatures.