Nieuws

Academy: Indrukwekkend projectbezoek aan SAA project

Om het meest ingenieuze te kunnen bieden is het belangrijk dat wij met elkaar in gesprek blijven en onze kennis en vaardigheden uitwisselen. Vandaar dat we de CLAFIS Academy hebben opgericht! Hiermee richten we ons op verdieping en reflectie over ontwikkelingen binnen onze vakgebieden. Want de techniek staat nooit stil! Wij dus ook niet.

Academy SAA project

Vrijdag 17 april organiseerde ingenieursbureau CLAFIS Ingenieus, in het kader van de eigen CLAFIS Academy, een civiele excursie langs het prestigieuze infra-programma Schiphol-Amsterdam-Almere (SAA). Het tweede perceel van dit programma dat momenteel wordt gerealiseerd, is het grootste wegenbouwproject van Nederland. Het doel van het SAA-programma is het hoofdwegennet rondom Amsterdam toekomstbestendig te maken waarbij naast reistijd, doorstroming ook hoge kwaliteitseisen worden gesteld aan de leefomgeving.

De veertig CLAFIS collega’s en externe contacten werden bij het wegendistrict van Rijkswaterstaat ontvangen door André de Bruyn, Senior Adviseur Omgevingsmanagement bij CLAFIS Ingenieus. André is op dit moment werkzaam op het deelproject A1/A6 Diemen-Almere Havendreef. Met zijn presentatie gaf hij kijk op de omvang van het totale programma, maar ook op het project A1/A6, de daarbij gebruikte technieken en de highlights zoals de realisatie van het breedste aquaduct van Europa, de verbreding van bestaande wegen, nieuwe bruggen, tunnels en viaducten van het SAA-project.

Met deze kennis in het achterhoofd en een aantal veiligheidsinstructies rijker werden de hesjes, helmen veiligheidsschoenen aangetrokken voor een rondleiding over het deelproject A1/A6 Diemen-Almere Havendreef. Daarbij werden diverse kunstwerken op locatie bewonderd, zoals de geluidschermen van 10 meter hoog, de bouw van de nieuwe bruggen over het Amsterdam-Rijnkanaal, de bouw van de tweede Hollandse brug over het Gooimeer en de nieuwe spoorbrug over de A1 bij Muiderberg.

Na afloop van de rondleiding stond er een hapje en een drankje klaar in Restaurant de Oude Smidse in Ouder-Amstel. Een geslaagde, maar bovenal een leerzame dag rijker keerden alle collega’s pas laat in de avond huiswaarts!

Wil jij ook bij een CLAFIS Academy aanwezig zijn? Kijk dan eens op Werken bij CLAFIS. We zijn altijd op zoek naar nieuwe Clafisten, dus wie weet ben jij er de volgende keer bij.