De functie werkstroombeheerder

Wanneer je het vakgebied van Arno Pietersma in één woord zou moeten omschrijven, dan zou dat ‘omvangrijk’ zijn. Als werkstroombeheerder bij Liander verwerkt hij aanvragen op het gebied van Openbare Verlichting voor alle gemeenten die binnen de Provincies Gelderland, Flevoland en Friesland vallen. Ben je benieuwd hoe dit er in de praktijk uitziet? Lees dan verder.

Dagelijks behandelt Arno Openbare Verlichtingsaanvragen die Civiele aannemers namens de gemeente bij Liander neerleggen. Dit kunnen kleine aanvragen zijn, ook komen er regelmatig grote aanvragen voorbij. De leukste projecten? Dat zijn de grotere projecten waar een gemeente zijn oude verlichting wil vervangen voor LED verlichting. De gemeente Renkum is hier een goed voorbeeld van. Hier loopt een groot vervangingsproject waar Arno samen met een collega alle aanvragen voor oppakt.

‘Zeg Arno, hoe ziet jouw werkdag er dan over het algemeen uit?’

“Wanneer de aanvragen binnenkomen is het belangrijk om direct de betreffende kabels-, leiding- en bodemonderzoeken op te vragen” vertelt Arno. “Hierna moet er in Autocad een werktekening worden gemaakt. Hierbij moeten er – indien nodig – kabelberekeningen, werkplannen en vrij schakelingen worden aangevraagd. Ook het maken van een voorcalculatie van de benodigde materialen hoort bij mijn werkzaamheden”. “Als alle gegevens compleet zijn, zetten we de werkmap klaar in de online omgeving zodat de aannemer gemakkelijk de bestanden kan opslaan. Is de aannemer klaar met de uitvoering? Dan komt de werkmap digitaal terug en begint ons nazorgtraject. Denk hierbij aan het controleren van meer- of minderwerk en de revisietekening.”

‘Dat klinkt als een diverse baan, doe je dat allemaal alleen?’

“Bij een rol als deze moet je in staat zijn om meerdere ballen in de lucht te houden”, aldus Arno. Gelukkig hoeft hij het niet alleen te doen. Naast hem werken er nog acht andere werkstroombeheerders en uitvoerders waar hij nauw mee samengewerkt. “Een goede planning is erg belangrijk omdat je met verschillende stakeholders te maken hebt en je in het team echt de vraagbaak bent. Het leuke aan zo’n centrale rol is dat je zowel op inhoud als proces meekrijgt wat er speelt binnen een gemeente”.

Word werkstroombeheerder bij CLAFIS

Hou je van diversiteit en zit je niet graag stil? Dan is een rol als Werkstroombeheerder zeker iets voor jou. Bekijk hier onze vacatures.