Stedenbouwkundig tekenaar bij CLAFIS

Het is niet zo gek dat Daan Steeghs als Stedenbouwkundig tekenaar werkzaam is bij CLAFIS. Het gezegde ‘jong geleerd is oud gedaan’ is in bij Daan wel van toepassing. Al vanaf dat hij een klein ventje is, is Daan bezig met het maken van kaarten en ontwerpen van Steden. In zijn rol als Stedenbouwkundig tekenaar kan hij zich oneindig buigen over de inrichting van ‘zijn stad’: Het mooie Nijmegen.

Twintig projecten in zijn eigen stad

Daan werkt aan diverse projecten voor de Gemeente Nijmegen. In de afgelopen 1.5 jaar heeft hij aan zo’n 20 tal verschillende projecten gewerkt. Stil zitten is er dus niet bij! De diversiteit in zijn functie, het werken aan ‘zijn eigen stad’, dat maakt het voor Daan erg leuk om deze functie te bekleden. Ook gaaf dat je als Stedenbouwkundig tekenaar altijd werkzaam bent in een multidisciplinair team. De samenstelling van een team, hangt af van het type project, wat maakt dat je iedere keer te maken krijgt met verschillende expertises. De ene keer zit je om tafel met archeologen en cultuurhistorici. De andere keer drink je een kopje koffie met specialisten op het gebied van verkeer of Water. Dat geeft altijd een leuke dynamiek en is bovenal erg leerzaam.

De dagelijkse bezigheden van Daan

Dagelijks houdt Daan zich bezig met het uitwerken van stedenbouwkundige ontwerpen waar hij veelal samenwerkt met de Stedenbouwkundigen om tot goede (deel) kaarten te komen. Deze worden ingezet voor de communicatie naar omwonenden en/ of potentiële kopers. Ook het opstellen van bestemmingsplannen is onderdeel van zijn werk als Stedenbouwkundig tekenaar, waarbij hij in samenwerking met planjuristen tot een overzichtelijke bestemmingsplanverbeelding moet komen.

De gemeente Nijmegen is volop in ontwikkeling. Zo heeft Daan zich de afgelopen tijd onder andere gebogen over de Uitbreiding van Bedrijventerrein ‘De Grift’ en de verbeelding van 3 appartement complexen op ‘de Vossenlaan’. Komend jaar kan project ‘Zuiderveld Oost’ hieraan toegevoegd worden. Een project waarbij er wordt gebouwd aan een woonwijk, waarbij alle woningblokken straks omringd moeten worden door een robuuste groenstructuur. Het idee is om een natuurlijke beleving te creëren voor de bewoners, geïnspireerd door het landschap van de Betuwe.

Het Nijmegen van Daan

Zo te lezen is er voldoende ambitie binnen de gemeente Nijmegen, wat voor Daan zelf ook de mogelijkheid biedt om zichzelf verder te ontwikkelen richting Stedenbouwkundige. Om zichzelf verder te ontplooien binnen zijn vakgebied, zou hij het erg leuk vinden om bijvoorbeeld mee te werken aan een wat meer complexe uitdaging, als de ‘Nevengeul’ in Nijmegen. Dit betreft een super mooie wateropgave die zowel klimaat adaptief is, en tevens ontzettend veel betekent voor zowel stad als land. ‘Dat is het mooie aan dit vak, je bent altijd bezig met het uitdenken van een toekomstbestendige en leefbare stad’ Iets waar wij allemaal plezier van hebben. Dan mag je toch best wel trots op jezelf zijn, dat je hier echt een steentje aan hebt bijgedragen.

Ben jij enthousiast geworden en wil je ook als stedenbouwkundig tekenaar aan de slag bij CLAFIS? Stuur ons een open sollicitatie of bekijk de actuele vacatures.