Vorig jaar zijn de eerste contacten gelegd met de Gemeente Tilburg en CLAFIS. Waar het in eerste instantie ging om een kennismaking tussen deze gemeente en CLAFIS, monde dit contact al gauw uit in een constructieve samenwerking waarbij Peter Remmerswaal als Contractmanager aan de slag ging.

Als Contractmanager bij de Gemeente Tilburg is Peter Remmerswaal betrokken bij projecten met uiteenlopende behoeften en complexiteit. Waar enerzijds wordt gewerkt aan de vervanging, verplaatsing en onderhoud van publieke elektrakasten, wordt er bijvoorbeeld ook gewerkt aan een recreatieve en ecologische verbinding van de N261 bij Tilburg. Doordat verschillende type projecten parallel aan elkaar lopen, is het werk van een Contractmanager niet als saai te omschrijven. Aan diversiteit geen gebrek!

Peter is werkzaam voor de Contractmanagers van de afdeling ruimtelijke uitvoering, wat soms ook betekent dat hij de pet van Projectleider op moet zetten. Zoals Peter zelf zegt: “Waar vraag is, daar ben ik ”. In zijn rol geeft Peter advies over hoe je een project volgens de regels inkoopt, vorm geeft en uitvoert. Daarvoor stelt hij allerlei soorten documenten op en begeleidt het inkoopproces. Sommige projecten zijn al in een latere fase en dan controleert hij de kwaliteit van adviesbureaus en aannemers. De manier waarop is afhankelijk van het type overeenkomst. Soms is het een kwestie van beheren, dus checken of alles lekker loopt. Maar soms gaat het om behoorlijke conflicten over veel geld, kwaliteit of planningen.

Peter: “recent heb ik de werkzaamheden van een projectleider overgenomen tijdens zijn vakantie. Toevallig was dat tijdens de zogenaamde burgerparticipatie-ronde. De bewoners konden telefonische en digitaal reageren op een 1e voorzet van een ontwerp voor de inrichting van hun straat. Wat een feest was dat: ik heb tientallen mensen aan de lijn gehad variërend van woest scheldend tot lieve woorden. Een bijzondere ervaring, groot respect voor de mensen die dat vaker doen”.

Afwisselend is zijn werk dan ook zeker. Juist omdat hij dagelijks met zoveel verschillende mensen in contact komt, maakt het dat Peter te allen tijde maatwerk moet leveren. Naast de samenwerking met een multidisciplinair team van technisch specialisten, kwaliteitsmedewerkers, juristen en inkopers, heeft iedere projectleider een eigen werkwijze. Het is bij ieder project dan ook weer leuk en uitdagend om te zien hoe een projectteam samenwerkt met opdrachtnemers en adviseurs. We doen het samen, dat maakt mijn werk zo boeiend!