Ontwikkelen op top niveau

‘Specialist op het gebied van extruder gear pompsystemen voor rubbercompounds’. Klinkt als een uitdaging en dat is het ook. Volgens Jordy Nijmeijer, Mechanical Engineer bij CLAFIS, is zijn job ‘een huzarenstukje met de nodige uitdagingen’. Hij vertelt hoe het is om voor een vooruitstrevende opdrachtgever op het gebied van innovatieve systemen voor de rubber- en bandenindustrie te werken.   

Hightech organisatie

Jordy en CLAFIS

Langs donkere bossen en waarschuwingsborden voor overstekende herten en zwijnen, voorbij een enkele boerderij sta je ineens op het bedrijventerrein van VMI Group. Gevestigd op een rustieke locatie aan de rand van Epe, nou niet echt plek waar je een hightech organisatie van wereldklasse verwacht. Maar dat is VMI wel degelijk. VMI Group ontwikkelt, produceert, verkoopt en installeert machines voor autobanden, rubber, persoonlijke verzorging en farmacie. Het is wereldwijd marktleider op het gebied van innovatieve systemen voor de rubber- en bandenindustrie.

De machines produceren, met behulp van verschillende componenten, halffabricaten voor onder andere de autobanden industrie en technisch rubber producten. Jordy is er werkzaam  op de R&D-afdeling Extrusion waar hij deze machines test om de producten veiliger, sneller en preciezer ‘van de band’ te kunnen laten rollen. ‘Op verzoek van onze klanten testen we met verschillende rubber compounds om te bepalen wat de capaciteit in combinatie met de hoge nauwkeurigheden kan worden van het eindproduct,’ verklaart Jordy. ‘Aan de hand van geavanceerde technologieën, precisievakmanschap en ervaring binnen de afdeling is het mogelijk op maat toegesneden oplossingen te bieden.

 

‘Het testen, rapporteren en engineeren van deze machines is een verantwoordelijke en boeiende klus.’
Binnen de afdeling R&D wordt continue de grens opgezocht, en verlegd, van wat technisch mogelijk is. ‘Als team werken we heel goed samen. Ieder levert een belangrijke bijdrage aan het ontwikkelen en bouwen van de extruders en de complete productielijnen die wereldwijd verkocht en geïnstalleerd worden. In het begin had ik geen achtergrondkennis van extrusie. Maar gelukkig kon ik terecht bij oudere en meer ervaren collega’s en heb ik me deze kennis  eigen gemaakt. Onlangs ben ik  naar een klant in het buitenland geweest voor een klant test van een mede door mij ontwikkelde extruder. Je leert de klant hoe ze met de machine om moeten gaan en krijgt daarbij zelf ook weer inzichten. Op locatie zie je pas hoe jouw machine wordt toegepast in het productieproces van de klant.’

‘In 2013 ben ik in contact gekomen met CLAFIS door een teamgenoot van de plaatselijke voetbalvereniging. Nu werken we regelmatig samen tijdens de vakgroep bijeenkomsten van CLAFIS. Ik was op dat moment toe aan de tweede stap in mijn carrière na het behalen van de opleiding HBO Werktuigbouwkunde. Voor mij is het erg belangrijk dat ik me thuis voel bij een werkgever. Dit hangt van meerdere factoren af; er moet een persoonlijke en informele werksfeer zijn en ik wil de mogelijkheid krijgen om mezelf te blijven ontwikkelen door uitdagende projecten op te pakken en opleidingen en cursussen te volgen.

Vanuit de eerste kennismakende gesprekken had ik op die punten vrij snel een ‘klik’ met CLAFIS. Het mooiste was dat ik, voordat ik überhaupt getekend had, al wel mee deed met het Westermaat Bedrijvenvoetbal Toernooi in Hengelo. Ik denk dat ik voor mezelf toen al de beslissing had genomen om ja te zeggen tegen deze club. Achteraf bleek dit voetbaltoernooi ook een belangrijke drijfveer in de organisatie; CLAFIT. Samen sporten voor een maximaal resultaat…waarbij we het natuurlijk wel gezellig moeten hebben.

Voor mij is het CLAFIT-programma erg belangrijk. Ik heb onlangs samen met mijn twee broers de RopaRun voltooid. Mijn oudste broer hardlopend, ik op de fiets en mijn jongste broertje was chauffeur van onze begeleidingswagen. Om maximaal te kunnen trainen heb ik een CLAFIS-wielertenue ter beschikking gekregen. Echt super! Ik ben heel blij dat ik drie jaar geleden de stap heb gezet richting CLAFIS’. 

Meer informatie
Wil je meer weten over dit project? Neem contact op met Martijn Knobben, telefoonnummer (074) 26 70 713 of via m.knobben@clafis.com.

Gerelateerde vacature

Meer projecten

MEER PROJECTEN

Uitgelichte vacatures

ALLE VACATURES