Oil Tanking Amsterdam

Het belang van een juiste opslag van olie, chemicaliën en speciale brandstoffen wordt steeds groter in de chemische sector. Door veranderende wetgevingen en veiligheidseisen verwacht men op dit vlak steeds meer van projectleiders en werkvoorbereiders. Om aan alle veiligheidseisen te kunnen blijven voldoen, wordt er bij het opslagpark Oil Tanking in Amsterdam op dit moment hard gewerkt aan de realisatie van een duurzaam onderhoudssysteem.

Sinds begin december is CLAFIS betrokken bij het onderhoudsproject van Oil Tanking. Op dit opslagterrein in Amsterdam werkt men aan een duurzaam onderhoudssysteem. “CLAFIS is verantwoordelijk voor de opbouw van een proces waarin we inspecties, reparaties en vervangingen uitvoeren,” aldus Peter Boots, Maintenance manager en projectleider bij CLAFIS. “Daarnaast assisteren we bij nieuwe projecten zoals bijvoorbeeld het bouwen van tanks.” Ook het zogeheten ‘tank maintenance’ hoort binnen de werkzaamheden. Tanks worden in dit traject gedurende 4 á 5 maanden veiliggesteld en geïsoleerd.

Passie

Boots werkt met veel passie aan het project bij Oil Tanking. Niet verbazingwekkend. Met een opslagcapaciteit van 1,3 miljard liter en het laden én herladen van ongeveer 1.000 kleine schepen en zo’n 400 grote zeeschepen per jaar, is dit één van de grootste laad- en opslagplaats van Nederland. Dagelijks wachten zo’n 130 schepen op zee om hier naar binnen te mogen.Sinds vele jaren wordt Oil Tanking Amsterdam erkend door de olie-industrie als een eerste klas service provider voor niet alleen de opslag, maar ook het mengen van benzine.

maxresdefault

Meer informatie
Wil je meer weten over dit project? Neem contact op met Lars Elgersma, telefoonnummer (072) 72 02 282 of via l.elgersma@clafis.com.

Meer projecten

MEER PROJECTEN

Uitgelichte vacatures

ALLE VACATURES