Nieuwe blisterlijn

De nieuwe blisterlijn die de productiecapaciteit van Astellas Pharma moet gaan vergroten is in bedrijf genomen. De blisterlijn in de Meppelse fabriek van het internationale farmaceutische bedrijf meet een lengte van zo’n vijftien meter en verpakt zowel tabletten als capsules.

Astellas Pharma

Astellas Pharma is een jonge, vooruitstrevende organisatie die tot de top twintig van farmaceutische bedrijven ter wereld behoort. Er werken wereldwijd 16.000 mensen. Astellas Pharma Inc. is in 2005 ontstaan uit een fusie tussen twee succesvolle Japanse ondernemingen. CLAFIS is sinds begin 2015 betrokken bij dit project. “De implementatie van zo’n nieuwe blisterlijn is voor mij een mooie uitdaging,” aldus Project Engineer Margreet Kiewiet. “Bij mijn vorige engineering projecten ging het om aanpassingen aan bestaande lijnen. Voor mij persoonlijk is dit project redelijk uniek en het levert me daarom een hele mooie ervaring op.”

Dat de techniek zijn werk doet

Margreet vervult binnen het projectteam een belangrijke rol tussen de project engineers, projectleiders en de verschillende afdelingen. “Een groot deel van mijn werk bestaat uit het zorgdragen voor inbedding van de nieuwe blisterlijn binnen de Astellas organisatie en de Astellas procedures,” aldus Margreet. “In het project vervul ik de rol van Project Support Officer en zorg ik er voor dat alle benodigde documenten op tijd aanwezig zijn.

Het gaat dan om zowel projectmanagement- en validatie documenten als om documenten op het gebied van veranderende interne werkwijzen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het introduceren van nieuwe verbruiksmaterialen die nodig zijn in het nieuwe blisterproces. Documenten als ‘operator and maintenance manuals’, schoonmaakprotocollen en het trainingsplan. Ik zie mijzelf dan ook meer als een technisch vertaler tussen de afdelingen productie, onderhoud, quality, engineering & validatie, finance en de leveranciers,” aldus Margreet.

Meer informatie
Wil je meer weten over dit project? Neem contact op met Mariëlle Bins, telefoonnummer (0513) 64 07 98 of via m.bins@clafis.com.

Meer projecten

MEER PROJECTEN

Uitgelichte vacatures

ALLE VACATURES