Civieltechnische projecten

‘Wat ik erg leuk vind bij CLAFIS is dat ze de meeste zaken net wat anders aanpakken, een mix van humor en simpele daadkracht, van een ontbijtje op je eerste werkdag tot het persoonlijk langsbrengen van een kerstpakket ‘

CLAFIS probeert zowel de persoonlijke- en professionele ontwikkeling te stimuleren van haar collega’s. Collega Michel Vredeveld, werkzaam bij opdrachtgever Enexis in Emmen, weet maar al te goed dat als je ambitie hebt je er zelf ook wat voor zult moeten doen. Michel zegt’ Vroeger had ik een hekel aan school en wilde ik zo snel mogelijk aan de slag in de techniek, iets wat denk ik heel herkenbaar is voor de meeste techneuten. Maar toen ik eenmaal een echte stap wilde zetten in mijn carrière, merkte ik toch dat er naast ervaring ook kennis op papier wordt gevraagd. Dat heeft mij doen besluiten om een HBO bachelor Technische Bedrijfskunde te gaan volgen’ Best een pittige combinatie al zeg ik het zelf!

Als medewerker engineering werkt Michel voornamelijk aan de voorbereiding van civieltechnische projecten. Denk dan aan het leggen van bekabeling of het installeren van netstations voor nieuwbouw of zakelijke grootverbruikers. Je werkt aan verschillende projecten waarbij het takenpakket ook iedere keer anders is. ‘De ene dag maak je een plantekening in CAD, bestel je materialen zoals kabels, moffen en eindsluitingen, de andere dag sta je met je voeten in de klei te schouwen en maak je als dat nodig blijkt aanpassingen in de tekening. Geen dag is hetzelfde.

Voor Michel is één ding zeker, hij is nog lang niet uitgeleerd. Het zou mooi zijn als hij op termijn zou kunnen doorgroeien als Projectleider/ Engineer. Door het volgen van bijvoorbeeld een module Projectmanagement en zijn steentje bij te dragen in 2 verschillende teams bij Enexis, kan Michel zichzelf alvast wat meer in de breedte ontwikkelen en leert hij ‘on the job’ hoe het er bij andere afdelingen binnen Enexis aan toe gaat. Zo gedreven als Michel is, zo wil hij dat ook graag terug zien in zijn werkgever. Hij vindt het belangrijk om een werkgever te hebben die meedenkt in zijn persoonlijke ambities. ‘Veel organisaties zeggen dat zij dat doen maar ik heb bij CLAFIS gemerkt dat het ook echt gebeurt. Jeroen van Galen was mijn contactpersoon en ik merkte aan hem dat hij goed begreep wat ik wilde en waar ik goed in was, dat merkte ik ook in de functies die mij werden aangeboden. Daarnaast heerst er bij CLAFIS een no nonsens cultuur waar ik als echte noorderling van houd’

En Michel, als je toch eens 1 ding zou mogen veranderen, wat zou dat dan zijn? ‘Dan zou ik heel erg graag weer eens naar het CLAFIS kantoor gaan om samen een kopje koffie te drinken’ Nou Michel, daar gaan we voor, het eerste kopje is voor jou!