Onze Mechanical Lead Engineer

Bastian is in Coronatijd in dienst getreden bij CLAFIS. Is dat spannend? Ja, natuurlijk is dat spannend! Gelukkig heeft Bastian ervaren dat CLAFIS haar werkgeverschap optimaal heeft ingezet om ervoor te zorgen dat hij in een warm bad terecht kwam. De organisatie van online borrels met bijbehorend borrelpakket of de brievenbus-proof bordspellen die op zijn deurmat vielen hebben zeker bijgedragen aan het stukje CLAFIS cultuur wat op afstand te voelen was. Bastian wilde graag aan meerdere projecten werken, waar hij echt meerwaarde mee kon creëren. Met dit in ons achterhoofd is Bastian gestart. Als organisatie zijn wij erg blij dat wij zijn expertise, inzicht en zijn enthousiasme in mogen zetten voor CLAFIS.

Maatschappelijke meerwaarde

Bastian Eenink werkt graag aan producten die tot een maatschappelijke meerwaarde leiden. Als Bastian actief kan bijdragen aan een betere morgen, is hij in zijn element. In zijn rol als Mechanical Lead Engineer bij CLAFIS is hij betrokken bij diverse projecten, zowel voor het Ingenieursbureau van CLAFIS (intern), als ter ondersteuning bij Demcon (extern)

In de praktijk kun je wel stellen dat Bastian van alle markten thuis is. Bij Demcon houdt hij zich voornamelijk bezig met een aantal projecten binnen de medische industrie. Hierbij is hij verantwoordelijk voor het ontwerpen en verbeteren van medische apparaten. Van het opstellen van de eisen tot aan de producten is Bastian nauw betrokken bij het gehele traject. “Dat maakt het juist leuk, omdat je op deze manier echt dicht bij de klant staat” vertelt Bastian.

De mooiste projecten

Zoals gezegd, werkt Bastian deels intern aan verschillende projecten van CLAFIS. Voor opdrachtgevers als Royal FrieslandCampina en Zwatec houdt hij zich bezig met de berekeningen van componenten. Dit betekent dat hij kijkt of een component voldoet aan de gestelde eisen of normeringen. Dit kan gaan over tramonderdelen in het project van Zwatec, of componenten in de zuivelfabriek van Royal FrieslandCampina die tegen een bepaalde explosiedruk bestand moeten zijn. Als het ontwerp niet voldoet, dan adviseert Bastian welke aanpassingen gedaan moeten worden.

“Hierbij voeren we vanuit CLAFIS niet alleen de gestelde vraag uit, maar kijken we naar het uiteindelijke doel en zoeken hierbij een passende oplossing. We bieden dus een totaalplaatje, waarmee we de klant zoveel mogelijk te ontzorgen” vertelt Bastian, vol trots.

Nu en in de toekomst

Als je vraagt waar Bastian zichzelf in de toekomst ziet, dan zou hij zich graag willen ontwikkelen op het gebied van klimaat verbetering. Heel concreet, zou hij zijn kennis graag inzetten om productieprocessen of zelfs complete fabrieken energie zuiniger te maken. Dat hij bij CLAFIS nu de kans krijgt om aan verschillende projecten te werken, helpt hem om zijn kennis uit te breiden. Zeker ook omdat Bastian niet alleen in de medische en food- industrie ervaring heeft opgedaan bij CLAFIS, maar ook in de sector Water zijn steentje bij heeft morgen dragen aan het renovatieproject van een sluis in West- Nederland. “Zoveel diversiteit zie je niet bij veel werkgevers” zegt Bastian, “Daarin is CLAFIS uniek”

Binnen CLAFIS werkt Bastian over het algemeen in kleine project teams bestaande uit een projectleider, één of meerdere engineers en de klant. Door deze compacte teams zijn de lijntjes kort waardoor er al snel een informele sfeer ontstaat. Het is leuk om ook op deze manier zo veel verschillende collega’s te leren kennen en elkaar te kunnen helpen vanuit je eigen discipline.

We hebben het gevoel dat Bastian nog lang niet klaar is met ons, en wij niet met hem!