Ballast Water Management

Vanaf 2017 geldt er voor circa 60.000 zeegaande schepen wereldwijd nieuwe wetgeving op het gebied van waterballast. Doelstelling is het voorkomen van vermenging van uitheems ballastwater van zeeschepen met lokaal oppervlaktewater.

CLAFIS is sinds medio 2015 nauw betrokken bij het projectmanagement bij Damen Green Solutions in Gorinchem. Een goede voorbereiding is de sleutel voor een succesvol retrofit project. Damen volgt daarom een gespecificeerd proces.

Retrofits installaties voor Ballast Water Management Systemen

Allereerst de keuze van een passend waterballast treatment systeem, vervolgens een ‘on board’ survey, het maken van een 3D scan van de machinekamer met daarbij de basic en detail engineering plus inkoop en levering van de benodigde materialen. Vervolgens de installatie van het systeem aan boord gecombineerd met de commissioning en start-up, inclusief training van de betreffende bemanning. CLAFIS is bij dit project betrokken op het gebied van project management, project engineering en proces begeleiding. Damen heeft met internationale partners een aantal verschillende systemen ontwikkeld. Met deze partners werken wij nauw samen. Onze engineers ter plaatse bekijken welk systeem het beste geschikt is en verzorgen de basic èn detail engineering. Regelmatig zijn zij ook aan boord om ter plaatse de beste oplossing aan te dragen.